Prospective Students
Programme Code 7401MG00 |
|
MASTER OF SCIENCE PROGRAM IN FOOD SCIENCE FOR NUTRITION (INTERNATIONAL PROGRAM)หลักสูตร วิทยาศาสตรมหาบัณฑิต สาขาวิชาวิทยาศาสตร์การอาหารเพื่อโภชนาการ (หลักสูตรนานาชาติ) |
Major | - |
Level | Masters Degree Programme |
Faculty/Institute | INSTITUTE OF NUTRITION |
Website | https://inmu2.mahidol.ac.th/foodsci/ |
1. Admission Requirements
- เป็นนักศึกษาระดับปริญญาตรีชั้นปีสุดท้าย
- มีแต้มระดับคะแนนเฉลี่ยสะสมไม่น้อยกว่า 2.80
- เมื่อผู้สมัครผ่านการคัดเลือกเข้าศึกษาต่อระดับปริญญาโทแล้ว จะต้องสำเร็จการศึกษาระดับปริญญาตรีภายในระยะเวลาที่กำหนด
- มีคุณสมบัติอื่นๆ ตามที่หลักสูตรกำหนดเพิ่มเติม (ถ้ามี)
- ที่มีคุณสมบัตินอกเหนือจากเกณฑ์ดังกล่าวข้างต้น อาจได้รับการพิจารณาให้สมัครเข้ารับการคัดเลือกเข้าศึกษาในโครงการฯ ทั้งนี้ให้อยู่ในดุลยพินิจของคณะกรรมการบริหารหลักสูตร ร่วมกับคณบดีบัณฑิตวิทยาลัย
หมายเหตุ : ผู้สมัครสามารถสมัครเข้าศึกษาได้ไม่เกิน 2 หลักสูตร แต่จะมีสิทธิ์เข้าศึกษาได้เพียงสาขาวิชาเดียวเท่านั้น
2. English Language Proficiency
Minimum English Proficiency Score for Admission
IELTS | minimum | 3.0 | or |
TOEFL-IBT | minimum | 32 | or |
TOEFL-ITP | minimum | 400 | or |
MU GRAD TEST | minimum | 36 |
English Proficiency Score for Graduation
IELTS | minimum | 5.0 | or |
TOEFL-IBT | minimum | 54 | or |
TOEFL-ITP | minimum | 480 | or |
MU GRAD TEST | minimum | 60 |
3. Selection Method
- Consideration of Application Documents
- Written Examination
- Interview
4. Required Documents
Applicants must upload a scanned copy of following documents (PDF format) through the online admission system:
1. English Proficiency Score Certificate (with 2-year validity)
Condition for Applicants :
Applicant without valid English score is initially allowed to submit application
Applicant without valid English score is initially allowed to submit application
2. Degree Certificate / Certification of being study in the final year or waiting for graduation.
3. Academic Transcript / Grade Report.
4. Photo (jpeg format)
5. Thai Citizen ID Card
6. Certificate of Change of Name/Surname (if any)
Applicant must submit all required documents for each program of application.
5. Application Process
สมัครผ่านระบบ Online Admission ที่ www.grad.mahidol.ac.th
ดูรายละเอียดเพิ่มเติมที่นี่ ขั้นตอนการสมัครเข้าศึกษา
ดูรายละเอียดเพิ่มเติมที่นี่ ขั้นตอนการสมัครเข้าศึกษา
6. Curriculum Structure
Pre-requisite courses | No Credit | ||
Required courses | 20 | Credits | |
Elective courses not less than | 4 | Credits | |
Thesis | 12 | Credits |
Plan A2
Prerequisite Courses | Credit | ||
NUFN663 : FOOD PROCESSING TECHNOLOGY | 2 | ||
Required Courses | Credit | ||
NUFN602 : QUALITY EVALUATION OF FOOD | 1 | ||
NUFN664 : FOOD, NUTRITION AND HEALTH | 2 | ||
NUFN665 : FOOD AND NUTRITION UPDATES | 2 | ||
NUFN666 : SEMINAR IN FOOD SCIENCE FOR NUTRITION I | 1 | ||
NUFN667 : RESEARCH METHODOLOGY IN FOOD SCIENCE FOR NUTRITION | 2 | ||
NUFN668 : FORMULATION OF NUTRITIONAL AND FUNCTIONAL FOODS | 2 | ||
NUFN669 : NUTRITIONAL AND SAFETY EVALUATIONS OF FOOD | 2 | ||
NUFN670 : FOOD PROCESSING AND NUTRITIONAL QUALITY | 2 | ||
NUFN671 : SEMINAR IN FOOD SCIENCE FOR NUTRITION II | 1 | ||
NUFN672 : QUALITY SYSTEMS FOR FOOD INDUSTRY | 2 | ||
NUFN681 : PRINCIPLES OF FOOD BUSINESS MANAGEMENT | 2 | ||
NUFN682 : FOOD AND NUTRITION ACTIVITIES FIELD TRIP | 1 | ||
Elective Courses | Credit | ||
NUFN673 : STATISTICAL ANALYSIS FOR RESEARCH IN FOOD SCIENCE FOR NUTRITION | 2 | ||
NUFN674 : LABORATORY PRACTICE IN ANALYSES OF CARBOHYDRATES AND MINERALS | 1 | ||
NUFN675 : LABORATORY PRACTICE IN DETERMINATION OF STARCH PROPERTIES | 1 | ||
NUFN676 : LABORATORY PRACTICE IN ANALYSES OF FATS AND OLIS | 1 | ||
NUFN677 : WRITING FOR RESEARCH PUBLICATIONS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION | 2 | ||
NUFN678 : SENSORY SCIENCE FOR NUTRITION | 2 | ||
NUFN679 : INTERNATIONAL ACADEMIC EXPERIENCE ON FOOD AND NUTRITION | 2 | ||
NUFN680 : LABORATORY PRACTICE IN FOOD ANALYSIS USING HIGH PERFORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY | 1 | ||
NUFN683 : EMERGING TECHNOLOGY IN FOOD PRODUCTION | 2 | ||
NUFN684 : LABORATORY PRACTICE IN SENSORY EVALUATION OF FOOD | 1 | ||
NUFN685 : LABORATORY PRACTICE IN TEXTURE ANALYSIS OF FOOD | 1 | ||
NUFN686 : LABORATORY PRACTICE IN RHEOLOGICAL ANALYSIS OF FOOD | 1 | ||
NUFN687 : LABORATORY PRACTICE IN SHELF LIFE STUDY OF FOOD | 1 | ||
NUFN688 : LABORATORY PRACTICE IN APPLICATION OF ENZYMATIC METHOD FOR FOOD AND NUTRITION RESEARCH | 1 | ||
Thesis | Credit | ||
NUFN698 : THESIS | 12 |
7. Job Option after Graduation
1) Scholars, executives, or entrepreneurs in food and nutrition-related business 2) Researchers in an academic institution, research facility, food industry, and public and private agencies related to food and nutrition research 3) Academics in an institution of higher education which provides educational programs related to food science and nutrition, and health sciences 4) Consultants on food and nutrition-related projects to public and private agencies, international organizations, research projects, health promotion units, and food industry
8. Additional Information
-
9. Details of Scholarship
-
10. Estimated Tuition Fee
More Information at https://graduate.mahidol.ac.th . Look for the topic : Tuition and Fees
11. Contact the Programme
-