เปิดให้ทดลองใช้งานเว็บไซต์หลัก (เวอร์ชั่นใหม่)Go

   วันพฤหัสบดีที่   25   เมษายน   พ.ศ. 2567

Prospective Students


Programme Code 7401MG00

MASTER OF SCIENCE PROGRAM IN FOOD SCIENCE FOR NUTRITION (INTERNATIONAL PROGRAM)

หลักสูตร วิทยาศาสตรมหาบัณฑิต สาขาวิชาวิทยาศาสตร์การอาหารเพื่อโภชนาการ (หลักสูตรนานาชาติ)

Major -
Level Masters Degree Programme
Faculty/Institute INSTITUTE OF NUTRITION
Website https://inmu2.mahidol.ac.th/foodsci/

1. Admission Requirements

  1. เป็นนักศึกษาระดับปริญญาตรีชั้นปีสุดท้าย
  2. มีแต้มระดับคะแนนเฉลี่ยสะสมไม่น้อยกว่า 2.80
  3. เมื่อผู้สมัครผ่านการคัดเลือกเข้าศึกษาต่อระดับปริญญาโทแล้ว จะต้องสำเร็จการศึกษาระดับปริญญาตรีภายในระยะเวลาที่กำหนด
  4. มีคุณสมบัติอื่นๆ ตามที่หลักสูตรกำหนดเพิ่มเติม (ถ้ามี)
  5. ที่มีคุณสมบัตินอกเหนือจากเกณฑ์ดังกล่าวข้างต้น อาจได้รับการพิจารณาให้สมัครเข้ารับการคัดเลือกเข้าศึกษาในโครงการฯ ทั้งนี้ให้อยู่ในดุลยพินิจของคณะกรรมการบริหารหลักสูตร ร่วมกับคณบดีบัณฑิตวิทยาลัย

หมายเหตุ : ผู้สมัครสามารถสมัครเข้าศึกษาได้ไม่เกิน 2 หลักสูตร แต่จะมีสิทธิ์เข้าศึกษาได้เพียงสาขาวิชาเดียวเท่านั้น

2. English Language Proficiency

Minimum English Proficiency Score for Admission

  IELTS minimum 3.0 or
  TOEFL-IBT minimum 32 or
  TOEFL-ITP minimum 400 or
  MU GRAD TEST minimum 36  

English Proficiency Score for Graduation

  IELTS minimum 5.0 or
  TOEFL-IBT minimum 54 or
  TOEFL-ITP minimum 480 or
  MU GRAD TEST minimum 60  
บัณฑิตวิทยาลัยกำหนดรับผลคะแนนการทดสอบ TOEFL-iBT หรือ IELTS ที่มาจากศูนย์สอบโดยตรงเท่านั้น ดังนั้นหากผู้สมัครมีผลคะแนนการทดสอบภาษาอังกฤษดังกล่าว ขอให้ติดต่อศูนย์สอบเพื่อส่งผลคะแนนมายังบัณฑิตวิทยาลัยโดยตรง ลงทะเบียนได้ที่ http://www.grad.mahidol.ac.th/form01/

3. Selection Method

- Consideration of Application Documents
- Written Examination
- Interview

4. Required Documents

Applicants must upload a scanned copy of following documents (PDF format) through the online admission system:

1. English Proficiency Score Certificate (with 2-year validity)

Condition for Applicants :
Applicant without valid English score is initially allowed to submit application


2. Degree Certificate / Certification of being study in the final year or waiting for graduation.
3. Academic Transcript / Grade Report.
4. Photo (jpeg format)
5. Thai Citizen ID Card
6. Certificate of Change of Name/Surname (if any)


Applicant must submit all required documents for each program of application.

5. Application Process

สมัครผ่านระบบ Online Admission ที่ www.grad.mahidol.ac.th
ดูรายละเอียดเพิ่มเติมที่นี่ ขั้นตอนการสมัครเข้าศึกษา

6. Curriculum Structure

Pre-requisite courses No Credit
Required courses 20            Credits
Elective courses not less than 4            Credits
Thesis 12            Credits

Plan A2

Prerequisite Courses Credit
NUFN663 : FOOD PROCESSING TECHNOLOGY 2
Required Courses Credit
NUFN602 : QUALITY EVALUATION OF FOOD 1
NUFN664 : FOOD, NUTRITION AND HEALTH 2
NUFN665 : FOOD AND NUTRITION UPDATES 2
NUFN666 : SEMINAR IN FOOD SCIENCE FOR NUTRITION I 1
NUFN667 : RESEARCH METHODOLOGY IN FOOD SCIENCE FOR NUTRITION 2
NUFN668 : FORMULATION OF NUTRITIONAL AND FUNCTIONAL FOODS 2
NUFN669 : NUTRITIONAL AND SAFETY EVALUATIONS OF FOOD 2
NUFN670 : FOOD PROCESSING AND NUTRITIONAL QUALITY 2
NUFN671 : SEMINAR IN FOOD SCIENCE FOR NUTRITION II 1
NUFN672 : QUALITY SYSTEMS FOR FOOD INDUSTRY 2
NUFN681 : PRINCIPLES OF FOOD BUSINESS MANAGEMENT 2
NUFN682 : FOOD AND NUTRITION ACTIVITIES FIELD TRIP 1
Elective Courses Credit
NUFN673 : STATISTICAL ANALYSIS FOR RESEARCH IN FOOD SCIENCE FOR NUTRITION 2
NUFN674 : LABORATORY PRACTICE IN ANALYSES OF CARBOHYDRATES AND MINERALS 1
NUFN675 : LABORATORY PRACTICE IN DETERMINATION OF STARCH PROPERTIES 1
NUFN676 : LABORATORY PRACTICE IN ANALYSES OF FATS AND OLIS 1
NUFN677 : WRITING FOR RESEARCH PUBLICATIONS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION 2
NUFN678 : SENSORY SCIENCE FOR NUTRITION 2
NUFN679 : INTERNATIONAL ACADEMIC EXPERIENCE ON FOOD AND NUTRITION 2
NUFN680 : LABORATORY PRACTICE IN FOOD ANALYSIS USING HIGH PERFORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY 1
NUFN683 : EMERGING TECHNOLOGY IN FOOD PRODUCTION 2
NUFN684 : LABORATORY PRACTICE IN SENSORY EVALUATION OF FOOD 1
NUFN685 : LABORATORY PRACTICE IN TEXTURE ANALYSIS OF FOOD 1
NUFN686 : LABORATORY PRACTICE IN RHEOLOGICAL ANALYSIS OF FOOD 1
NUFN687 : LABORATORY PRACTICE IN SHELF LIFE STUDY OF FOOD 1
NUFN688 : LABORATORY PRACTICE IN APPLICATION OF ENZYMATIC METHOD FOR FOOD AND NUTRITION RESEARCH 1
Thesis Credit
NUFN698 : THESIS 12

7. Job Option after Graduation

1) Scholars, executives, or entrepreneurs in food and nutrition-related business 
2) Researchers in an academic institution, research facility, food industry, and public and private agencies related to food and nutrition research
3) Academics in an institution of higher education which provides educational programs related to food science and nutrition, and health sciences
4) Consultants on food and nutrition-related projects to public and private agencies, international organizations, research projects, health promotion units, and food industry

8. Additional Information

-

9. Details of Scholarship

-

10. Estimated Tuition Fee

More Information at https://graduate.mahidol.ac.th . Look for the topic : Tuition and Fees

11. Contact the Programme

-


หมายเหตุ* การดำเนินการในการส่งเอกสาร ถือเป็นความรับผิดชอบของผู้สมัครเข้าศึกษา ผู้สมัครเข้าศึกษาที่ผ่านการคัดเลือกให้มีสิทธิ์เข้าศึกษา จะต้องดำเนินการให้สถานศึกษาส่งบันทึกผลการศึกษาตลอดหลักสูตร (Transcript) ฉบับจริง ที่ระบุวันสำเร็จการศึกษา มายังบัณฑิตวิทยาลัยโดยตรงภายในวันที่ หากไม่ดำเนินการตามวันที่กำหนด จะถือว่าสละสิทธิ์เข้าศึกษา ทั้งนี้บัณฑิตวิทยาลัยจะไม่รับเอกสารที่ไม่ได้ใส่ซองปิดผนึกประทับตรามหาวิทยาลัย

สำหรับผู้สำเร็จการศึกษาจากต่างประเทศ คลิกที่นี่


หากมีข้อสงสัยเกี่ยวกับการสมัคร ติดต่อได้ที่ งานรับนักศึกษา บัณฑิตวิทยาลัย มหาวิทยาลัยมหิดล
โทรศัพท์ 0 2441 4125-38 ต่อ 110-115
gradthai@mahidol.ac.th