Prospective Students
Admission Period: Round 2nd 01 March 2019 - 17 May 2019 |
|
Programme Code 2622MG00 |
|
MASTER OF SCIENCE PROGRAM IN NUTRACEUTICALS AND FUNCTIONAL FOODS (INTERNATIONAL PROGRAM)หลักสูตร วิทยาศาสตรมหาบัณฑิต สาขาวิชาผลิตภัณฑ์เสริมอาหารและอาหารเพื่อสุขภาพ (หลักสูตรนานาชาติ) |
Major | - |
Level | Masters Degree Programme |
Faculty/Institute | FACULTY OF PHARMACY |
Website | http://www.pharmacy.mahidol.ac.th/th/about-departmentinfo.php?depid=10 |
Expected number of students | 5 |
1. Admission Requirements
1. Graduate or currently enroll in the final year of Bachelor of Science in Pharmacy or Pharmacy Programme or Bachelor of Science (Food Science) or other science-related programmes from the academic institutes which were approved by Office of the Higher Education Commission
2. Have a minimum grade point average of 2.50
3.Have and English Proficiency Examination score as the requirement of Faculty of Graduate Studies
4. Other exceptions may be considered by the Program Director and the Dean of the Faculty of Graduate Studies
2. English Language Proficiency
Minimum English Proficiency Score for Admission
IELTS | minimum | 3.0 | or |
TOEFL-IBT | minimum | 32 | or |
TOEFL-ITP | minimum | 400 | or |
MU GRAD TEST | minimum | 36 |
English Proficiency Score for Graduation
IELTS | minimum | 5.0 | or |
TOEFL-IBT | minimum | 54 | or |
TOEFL-ITP | minimum | 480 | or |
MU GRAD TEST | minimum | 60 |
3. Selection Method
- Consideration of Application Documents
- Written Examination
- Interview
4. Examination Schedule
วันเสาร์ 1 มิถุนายน 2562 | |
เวลา: | |
สถานที่: | ประกาศสถานที่สอบข้อเขียน วันอังคาร 28 พฤษภาคม 2562 ที่ www.grad.mahidol.ac.th |
มี การสอบข้อเขียน โดยมีรายละเอียดดังนี้
- วิชาBiology and chemistry |
วันอังคารที่ 18 มิถุนายน พ.ศ. 2562 | |
สถานที่ (ห้อง /ชั้น /อาคาร/ คณะ/ วิทยาเขต) | เวลา 13.00 - 16.00 น. ห้อง 710 ชั้น 7 อาคารราชรัตน์ คณะเภสัชศาสตร์ มหาวิทยาลัยมหิดล |
หมายเหตุ | กำหนดการสอบสัมภาษณ์ อาจมีการเปลี่ยนแปลง กรุณาตรวจสอบกำหนดการอย่างเป็นทางการอีกครั้ง ในวันประกาศรายชื่อผู้มีสิทธิ์เข้าสอบสัมภาษณ์ วันพุธ 12 มิถุนายน 2562 ที่ www.grad.mahidol.ac.th |
5. Required Documents
Applicants must upload a scanned copy of following documents (PDF format) through the online admission system:
1. English Proficiency Score Certificate (with 2-year validity)
Applicant without valid English score is initially allowed to submit application
2. Degree Certificate / Certification of being study in the final year or waiting for graduation.
3. Academic Transcript / Grade Report.
4. Photo (jpeg format)
5. Thai Citizen ID Card
6. Certificate of Change of Name/Surname (if any)
Applicant must submit all required documents for each program of application.
6. Application Process
ดูรายละเอียดเพิ่มเติมที่นี่ ขั้นตอนการสมัครเข้าศึกษา
7. Curriculum Structure
Required Courses | 18 | Credits | |
Elective Courses not less than | 6 | Credits | |
Thesis | 12 | Credits | |
Total not less than | 36 | Credits |
Plan A2
Required Courses | Credit | ||
PYFC601 : NUTRACEUTICALS I | 3 | ||
PYFC602 : FUNCTIONAL FOODS I | 3 | ||
PYFC603 : BIOACTIVE COMPOUNDS | 3 | ||
PYFC605 : PRODUCT DEVELOPMENT OF NUTRACEUTICALS AND FUNCTIONAL FOODS | 3 | ||
PYFC607 : BIOLOGICAL, PHARMACOLOGICAL, EPIDEMIOLOGICAL, AND CLINICAL STUDIES | 3 | ||
PYFC676 : SEMINAR IN NUTRACEUTICALS AND FUNCTIONAL FOODS I | 1 | ||
PYID685 : RESEARCH METHODOLOGY IN PHARMACY I | 2 | ||
Elective Courses | Credit | ||
GRID603 : BIOSTATISTICS | 3 | ||
PYFC604 : FOOD CHEMISTRY | 2 | ||
PYFC606 : SENSORY EVALUATION METHODS | 2 | ||
PYFC608 : NUTRACEUTICALS II | 2 | ||
PYFC609 : FUNCTIONAL FOODS II | 2 | ||
PYFC610 : QUALITY ASSURANCE IN THE INDUSTRIES OF NUTRACEUTICALS AND FUNCTIONAL FOODS | 2 | ||
PYFC611 : PROCESSING OF FUNCTIONAL FOODS | 2 | ||
PYFC612 : PACKAGING FOR NUTRACEUTICALS AND FUNCTIONAL FOODS | 2 | ||
PYFC614 : FOOD MICROBIOLOGY, FOOD SAFETY, AND FOOD QUALITY CONTROL | 2 | ||
PYFC615 : MARKETING PRINCIPLES OF NUTRACEUTICALS AND FUNCTIONAL FOODS | 2 | ||
PYFC616 : EXTRACTION AND SEPARATION TECHNIQUES FOR NUTRACEUTICALS AND FUNCTIONAL FOODS | 2 | ||
PYFC617 : SPECIAL PROBLEMS IN NUTRACEUTICALS AND FUNCTIONAL FOODS | 2 | ||
PYFC677 : SEMINAR IN NUTRACEUTICALS AND FUNCTIONAL FOODS II | 1 | ||
Thesis | Credit | ||
PYFC698 : THESIS | 12 |
8. Job Option after Graduation
- นักวิจัยในด้านการพัฒนาผลิตภัณฑ์เสริมอาหารและอาหารเพื่อสุขภาพในโรงงานอาหาร โรงงานยา โรงงานผลิตภัณฑ์เสริมอาหาร ในสถาบันวิจัยหรือองค์กรอื่น - นักวิชาการ ด้านผลิตภัณฑ์เสริมอาหารและอาหารเพื่อสุขภาพ ในบริษัทนำเข้าหรือส่งออกผลิตภัณฑ์เสริม อาหารและอาหารเพื่อสุขภาพ โรงงานอาหาร โรงงานยา โรงงานผลิตภัณฑ์อาหารเพื่อสุขภาพ ในสถาบันการ ศึกษาหรือองค์กรอื่น
9. Additional Information
10. Details of Scholarship
Grants from Faculty of Pharmacy for Thai graduate students.
11. Estimated Tuition Fee
12. Contact the Programme
Program Director
Dr. Pattamapan Lomarat
E-mail : pattamapan.lom@mahidol.ac.th
Room 7/47, Rajaratana Building, Foor 7th, Department of Food Chemistry,
Faculty of Pharmacy, Mahidol University
Tel: 0 2644 8679-81 ext. 5718 Fax: 0 2644 8693
Program Secretary
Dr. Pimpikar Kanchanadumkerng
E-mail : pimpikar.kan@mahidol.ac.th
Room 7/48, Rajaratana Building, Foor 7th, Department of Food Chemistry,
Faculty of Pharmacy, Mahidol University
Tel: 0 2644 8679-81 ext. 5704 Fax: 0 2644 8693
Program Coordinator
Dr. Pattamapan Lomarat
E-mail : pattamapan.lom@mahidol.ac.th
Room 7/47, Rajaratana Building, Foor 7th, Department of Food Chemistry,
Faculty of Pharmacy, Mahidol University
Tel: 0 2644 8679-81 ext. 5718 Fax: 0 2644 8693