word  PDF
COURSE OUTLINE
1.รหัสและชื่อรายวิชา: NUFN670 : FOOD PROCESSING AND NUTRITIONAL QUALITY 3(3 -0 -0 )
สภอภ๖๗๐ : การแปรรูปอาหารและคุณภาพด้านโภชนาการ 3(3 -0 -0 )
2. หลักสูตรและประเภทของรายวิชา : หลักสูตรวิทยาศาสตรมหาบัณฑิต สาขาวิชาวิทยาศาสตร์การอาหารเพื่อโภชนาการ (หลักสูตรนานาชาติ)เป็นรายวิชาในหมวดวิชาเลือก
3. วัตถุประสงค์ ของรายวิชา
4. อาจารย์ผู้รับผิดชอบรายวิชา :
Tentative Schedule
สัปดาห์ที่ /ครั้งที่ หัวข้อ จำนวนชั่วโมง อาจารย์ผู้สอน
บรรยาย ปฏิบัติ ศึกษาด้วยตัวเอง
1 Lipid I: Structure & properties, effects of processing on nutrient availability and loss, effects of processing on safety of food 3 0 6 -
2 Lipid II: Structure & properties, effects of processing on nutrient availability and loss, effects of processing on safety of food 3 0 6 -
3 - Course Overview - Overview Principles of Food Processing 3 0 6 -
4 Carbohydrates I: Structure & properties, effects of processing on nutrient availability and loss, effects of processing on safety of food 3 0 6 -
5 Carbohydrate II: Structure & properties, effects of processing on nutrient availability and loss, effects of processing on safety of food 3 0 6 -
6 Proteins I: Structure & properties, effects of processing on nutrient availability and loss, effects of processing on safety of food 3 0 6 -
7 Proteins II: Structure & properties, effects of processing on nutrient availability and loss, effects of processing on safety of food 3 0 6 -
8 Mid-term examination (cover August 16 - September 20) - - - -
9 Vitamins (Fat-soluble): Structure & properties, effects of processing on bioavailability and loss 3 0 6  รศ.ดร.เอกราช  เกตวัลห์
10 Vitamins (Water-soluble): Structure & properties, effects of processing on bioavailability and loss 3 0 6  รศ.ดร.เอกราช  เกตวัลห์
11 Bioactive Compounds: Sources & properties, effects of physiological functions due to processing 3 0 6 -
12 Anti-nutritional Factors: Structure & properties, effect of anti-nutritional factors on nutrient availabilities, effects of processing on losses of anti-nutritional factors 3 0 6 -
13 Minerals I: Structure & properties, effects of processing on bioavailability and loss 3 0 6  รศ.ดร.ครรชิต  จุดประสงค์
14 Minerals II: Structure & properties, effects of processing on bioavailability and loss -Nutrient retention calculation 3 0 6  รศ.ดร.ครรชิต  จุดประสงค์
15 Paper Presentation 3 0 6 -
17 Final Examination (cover October 4 - November 8) - - - -